Latgalèøa svàtumi

Èëâàðñ Ñïåéñìàíèñ
Kas øudiíü latgalèøam svàtums?
Voi svàts ir aizjyurzemju làtums,
Kó atvad tårgóíüs baiëüos bîls?
Voi myusu kuãÿm tys ir mîls?

Voi katóëîtès Dèva jådzèns?
Voi reita rosà zyrga zvèdzèns?
Voi stypra sàta bàrnu pylna?
Voi klusums, kuru traucei dzylna...

Varbyut tîs mîla trauku dzèsmis?
Voi atzeiøonîs mèlesteibà brèsmis?
Voi dan÷i gaiøà Leigó reità,
Vainogà nu pu÷om peità...

A ja nu øaølyki ar ømakovku pi upis?
(kod sèvys bëÿun: „Lai raun jyus Jupis!”)
Voi buëübu lauka svaigès rokums,
Kas myusu sen÷im byutu trokums?

Voi kopusvàtki pylnim kausim,
Kurus leidz dybynam mes rausim?
Voi Zèmyssvàtki, Leldènys un Jaunès gods,
Kod klîti goldi un nadraud bods?

Voi pseido naatkareibeíis glîsts?
Voi syltès pèns tik tikó kîsts?
Kas myusós laimis eifîreju roda,
Kas naëÿun sådåt – kai îzeits boda?

Voi kultóra, kas vairojàs kai såíüu spîrys,
Un vysur pazeist bàrnus nu zemis Mîrys,
Jo taidu volódu øai sauëüè nava daudz,
Vinolga kaidós kokteiäþs jó jauc!

Par vuøku, ka÷u, ømuku meitu,
Un skaäini nu klyugom peitu,
Par dzimtos zemis zylîm acim,
Mes kolpîsim pat Dèvim vacim...


*Íóïóáëèöåèòñ