Фортеця або Вiчнiсть i плиннiсть

Алексей Радзей
Подільські Товтри і стара фортеця
З глибин століть вдивляються у даль,
Мотив мрійливий зроджує у серці
імли над Смотричем вуаль..

В лісистих пагорбах скрадається світанок
Аж ось, окрайцем сонця хмари розкроїв
і вохрою залив скелясті схили й замок
й звитяжних поле давнішніх боїв!..

Лишень про вічність мурів сірих думи
і сни фортечних башт шпилів.
Але милуюся із сумом
квітками, що зросли з мурів...