***

Мария Ючкович
Глядзі: вунь упала зорка...
Няўжо гэта лёс* чалавечы?
Не плач! Хай* не будзе горка,
Бо гэта -- дарога ў вечнасць.

Спрадвечная* наша дарога,
Што й нас з табою чакае*...
Стаю ля* свайго парога.
Зноў нечая* зорка згарае.

        лёс -- судьба
        хай -- пусть
        спрадвечная -- вековечная
        чакае -- ждёт
        ля -- около
        нечая -- чья-то