Коли б закiнчилась вiйна

Михаил Онищенко
Коли  б  закінчилась  війна.

Коли  б  закінчилась  війна,
Вернулись  ті,  що  уціліли.
Всім  мила  своя  сторона,
А  рідні,  як  тому  зраділи.

Вже  три  роки  ідуть  бої,
Гинуть  люди,  палають  хати.
За  що?  Скажіть,  милі  мої,
Україні,  стільки  страждати.

Прийшов  до  нас – мир  чужий,
Та  тільки  миру  і  немає.
Світу  відомо  хто  лихий,
Україну  вільну  розпинає.

В  полях  лежать  свої  й  чужі,
Не  повернути,  нам  їх  ніколи.
А  ті,  що  керують,  як  ті  вужі,
«Ихтамнет»  втирають,  як  приколи.

Коли  закінчиться  війна?..

     09:10.12.05.2017.