Ще доля буде усмiхатись

Олександр Мачула
Ще доля буде усміхатись*

Світ збожеволів, хтивістю просяк.
Цнотливість продається, як і врода…
Той гідність приміряє вже про всяк,
а інший все збирає нагороди.

Душа знецінена, у серце влили яд,
втонули в болотах високі мрії.
Життя перетворилось в маскарад,
в тобі вбачають часто лиш повію...

Та не зневірюйся, у відчай не впадай,
не всі ще думають отак, тим більше діють.
Коли існуєш ти – коханню ще не край,
хай не покинуть тебе віра і надія.

Зумій ти гордість з честю пронести
життям своїм нікчемам тим на заздрість.
Любов свою, я знаю, стрінеш ти
і доля усміхнеться всім на радість!

21.05.2017

* Відгук на твір автора сайту „Клуб поезії“ Птаха в польоті „Світ збожеволів“: http://www.poetryclub.com.ua/getpoem.php?id=734332 .