Уморих се, Душа

Ружа Велчева 2
Уморих се да бъда различна.
Уморих се да бъда добра.
Уморих се дори да обичам...
Уморих се, уморих се, Душа!

След миражи и пориви тичах.
Давах много, не дирех вина.
Винаги бях мъжко момиче -
уморих се, уморих се, Душа!

Пуста моята маса остана.
Самотна - моята пътна врата.
Като няма камбана съм -
уморих се, уморих се, Душа!


Ружа Велчева