Няма супынку прыгажосцi дзевы

Юры Шышко
бел. мова

Духмянай грушаю прыгожа , бы ляціш ,
Бы ночка у садзе шапаціш ,
Бо клубы маёй коханкi пазычаны у Евы ,
Няма супынку прыгажосці дзевы ,
Наледзьві месцяцца у дзверы .
 
Плывуць у руху дзiўным,
А у рукi не даюцца ,
Далоняю па скронi ,
Бы у бубен - загудуцца .

Ёсць мара iх  прысцiснуць ,
Ды вусны у вусны дыхаць ,
Ды у зорках апынуцца ,
Ды конiкаў - паслухаць .

Сакоча Лiпень - цiшыня ,
Вачэй калодзеж , сонца  твара ,
Маруся дзіўна казка !
Недасягальна  мара