В нас з тобою однаковi очi

Миклош Форма
В нас з тобою однакові очі.
Рівноцінні чотири краплини.
Я порівнювати не хочу –
наче ми з однієї родини.

Ми з родини і є однієї –
ти і я, я і ти, невід'ємні.
Я тебе називаю своєю –
і читаю твій погляд таємний.

Дві частинки із божого тіста,
ті що небо любов'ю ворушать.
Наші очі – однаково чисті –
одне одному дивляться в душі...