Людмила Гусева 3 - Когда была я молода

Юлияна Великова
Когда была я молода…,
С друзьями вместе напевала,
Как с гор спускается туман,
Но гор тогда ещё не знала.

Жила среди полей, лугов,
Лесок был рядом с домом,
Река текла вблизи него,
Росла у берега осока.

Сейчас живу я среди гор,
Смотрю на них влюблённо
И часто вижу, как спускается туман,
Вот только петь мне не охота.      


Превод на български: Юлияна Донева

КОГАТО БЯХ МЛАДА

Когато млада съм била,
със дружките си се надпявах.
Висеше над леса мъгла,
но планината го не знаеше.

Живеех сред поля, ливади,
домът  до планината беше.
До нея пък река течеше,
острица на брега растеше.

Сега съм пак сред планината
и гледам влюбено на нея.
Как пада, виждам аз, мъглата,
но без охота да запея.