Вакула в Раде

Анатолий Потиенко
          ВАКУЛА  В  РАДІ
Коваль Вакула, чорта осідлавши,
До Києва летів – в Верховну Раду.
Там депутати облінились наші –
Їм не завадили б Вакулині поради.

З собою молот взяв і наковальню –
В столиці все це може знадобиться.
І чорт, що завантажений без жалю,
Летів низенько, як підбита птиця.

Ось і палац із куполом прозорим,
Пішов Вакула до цієї хати.
Були там, в кадрах, з ним переговори –
Там запитали:
                -Вмієш ти брехати?

А міць яка у м’язів на сідницях,
Бо там сидіння – депутатська ноша?
А молот нащо? – Він не знадобиться:
Кують не інструменти тут, а гроші!

Коваль тремтів, хоч була в Раді спека,
Бо депутати – не його когорта.
І зрозумів, що він попав у пекло,
Й тому за себе там залишив чорта.      04.04.2016 р.