8. На зароб тках

Анатолий Чайка
На заробітки я
Якось поїхав з дому.
Плаче моя сім"я
Декілька літ потому.

Снігом все замело,
Вже й сухарів не стало.
Де ж ти, моє село?
Де ковбаса і сало?

Якщо колись дійду
До Батьківщини-неньки,
В ніженьки упаду -
Здрастуй, моя рідненька!

Може, не попаду
Я, ніби бомж, за грати.
Якось вже доповзу
Я до своєї хати.

Вип"ю, та й не одну
Я самогону чарку.
Міцно я обійму
Милу свою Одарку.

Будуть півні співать,
Буде рідня радіти.
Будуть мене стрічать
Мої сирітки-діти...
2017