Сортовые черешни

Анатолий Загравенко
Сортові черешні

(Сонет)

Проснувся уночі і їм черешні.
Такий ото дивак та одинак.
З минулим розпрощався день прийдешній,
Той відпустив, неначе клешню рак.

А місяць у вікні блищить, як блешня.
У блешні ж, як відомо, гострий гак.
Тремтять зірки, як спогади сердешні,
від чого вже нема живих ознак.

Черешні привізні, а не тутешні.
Ціна за кілограм – аж четвертак.
З якихось досі небувалих схрещень.
Цілком удалий вивів сорт мастак.

Не може жити мій народ без звершень.
Хто сорт, хто вірш, хто пісню чи первак.



––––––––

©Анатолій Загравенко.