Мария Из Мыколы Винграновского

Алексей Бинкевич
МАРИЯ

На прилавке рученьки сложила,
Светлый плат на сером пиджаке,
На хлебину голову склонила, –
Дремлет у буханки на щеке.

В тёмной юбке, сапогах товарных,
Фартук белый в меленький горох…
Сладко спит в метелице базарной,
А у ос сплошной переполох –

Шастают по сливам, гомонливо…
У хозяйки солнца луч в косе.
На хлебину голову склонила,
И торгует сливами во сне.

МИКОЛА ВІНГРАНОВСЬКИЙ (1936-2004)

МАРІЯ

На базарі рученьки ісклала,
В білій хустці, в сірім піджаці,
На хлібину голову поклала,
Задрімала в хліба на щоці.

У чоботях, в темній спідничині,
В білому горосі-фартусі
Спить собі в базарній хуртовині,
А оса тим часом на осі

Гомонить по сливах. Задрімала…
Промінь сонця гасне у косі.
На хлібину голову поклала,
Продає ті сливи уві  сні.
(1963)