Ночь широка Из Мыколы Винграновского

Алексей Бинкевич
***

Ночь широка, сверчок под головою,
Сквозь  тьму темнеет шёпот камыша,
Восход и… и восходит надо мною
И  Бог, и ты, и тихая душа.

И  Чичиклея, реченька цветастая,
Она чуть уже счастьечка вдовы,
И Бог, и ты, и я – все просят счастья,
Все просят счастья, как вода воды.


МИКОЛА ВІНГРАНОВСЬКИЙ (1936-2004)
 
***

Широка ніч. Цвіркун під головою,
Витемнюється шепіт камиша,
І сходить і… і сходить наді мною
І Бог, і ти, і тиша, і душа.

І Чичиклія, річенька квітчаста,
Вузенька,  наче щастячко вдови,
І Бог, і ти, і я – всі просять щастя,
Все просить щастя, як води вода.
(1965)