Тоаба

Магомед Тамбиев
Харцо ловш,бакъдар хьулдеш
Барт ца бохийта, шоашта хур деш
Оаш тхога ма ала,шуга оах аргдац
Вай воайле новкъало ергъяц


Тхо раьза да ца йохае чlоагlо
Хlама эттача лоацаргба шун оагlо
Къаман моастагl шуга хlама аьннар
Барт боха бе воал из даькъаза ваьннар


Тха тоаба юкъе тайп-тайпара нах
Хьона ховргбац цу барта мах
Мушрик ва цига,бидlат леладер ва
Алхха хьо мо вар тхона новкъа ва


Гизги мазах тара ба шун барт
Из лорабеш ялац гонахь карт
Лоатталургдац лард йоаца цlа
Цу  хlамах  кхетаргда-кх шо цкъа


Дукхагlа дар аьле lеха ма ле
Кlезига бараш мара ялсмале
Кхоачаргбац шоай таухьид бахьан
Ширках, бидlатах цlенле шо тахан

(Тембенаькъан Мусай Мухьаммад,29 мангал 2017 шу)