Школа

Маслов Владимир
Пробита дошка коситься на стіл,               
в рядках рівнянь – дряпка гостроконечність,          
як виступи опорних блокпостів
в траґічну, нерозв'язну суперечність.               

І юність опановує предмет,
який жорстоко змінює світогляд.
На парті не книжки, а кулемет...
В чию весну його прицільний погляд?      
          
Та кожен день між смертю і життям
уже свої диктує алґоритми,
бо скільки у теорії не тям –
не в кабінетах виграються битви.