Хто ш бо ш шануе шо в мамць

Васыль Брыль-Кобзар
Мова з Янова у вас?
Не! Там вуш русака

От нас гондэ всі зачыталыся!
Прамо  аж ужэ j страшнынько зь.
Ну, шо бо пышэ талантліво
Гэтоj лівак а во с.

Щось прэ но по-своjму з, бачтэ но.
А как эт называеца.
Ну, гонь ёго ш матра відае прамо-ткы,
Шо за язык вунь ву j лабура.

Да. Жаргон выдумал Васенька.
Это вам не Опадыща ш,
Шо щас да і в лавку сь до падлыщав.
Гэ! Ныма вжэ там сладоСцяв.

Жыд всэ обосцяв ш.

Дэ ш гэто такэ бахВальСтво пак.
Да в эСТэВэк зе j ув Валечак:
Так, так!.. странно в товарыща
Няк Пак вылетаЕ жа.

Ну, j шо? сЕл Ежа, Х?
Жах. Страх. НепраВільна.
В Вільна не так гаварат... как наш Сашенька Ка.
Да. Кабыла какась.

Запраглась – і всё вскач да фскач:
Я вам што сказал?!
Засажу j всё. Хана.
Іш, прыдумал ЯцьВаг щ!

Эта зя зіліня фш,
Рас мез Горкы j Махра.
Ну, срэдня-закарпаск гаворка во в Мняф.
Мы тут вышлі ф гараж... Іj куражымся!
Како жванецкыjі в рашк.

...ну, от тута в Коня но
Влад прам гаварать. За сцёкламы хмар