Времето

Генка Богданова
Автор:Генка Богданова

Времето неумолимо тича.
Времето на старост ни обрича.
Изнизват се  години броени.
но в телата -  вече уморени,
но в сърцата ни – от болка свити,
още пеят и звънят мечтите.

Времето неумолимо бяга,
и тревога тиха във сърцата ляга.
А часовникът тиктака ли – тиктака
и държи без сън очите ни във мрака.
А душите млади за любов  копнеят,
и с мечти красиви до смъртта живеят