В памет на мама

Генка Богданова
Автор: Генка Богданова

За хлябът ти, вгорчен от сълзите,
за дните ти и нощите – безсънните,
за блясъка, помръкнал във очите,
приличали си някога с звездите,

за отлетяла ти,трудна младост,
за краткотрайната ти радост,
за потта, проливана в полето,
за изгарящите болки във сърцето,

затуй, че ти живот ни подари
и ни възпита честни и добри,
за нашите отгледани от теб деца,
поклон  ти правя, майчице добра!