Жан ювугъу

Адилгерей Минатуллаев
Емиш терек яшнамагъан
Чагъы етишген ону,
Табиатны янгурудай
Йылай турагъан гёнгю.
Язбаш гирген, тек сувугъу
Тайып битмеген къышны,
Тар къабурда жан ювугъу
Оьзю сыйпай сынташны.


Бир мюгьлетге балгьам энни
Къолгъа алса суратны,
Гючю ёкъдай дарман-эмни
Шавласы ёкъ муратны.
Бу дюньяда талигьсизни
Яш юреги яралы,
Къыйын гелген гёзел къызны
Сав оьмюрю къарангы.