На ябълката двете половини

Генка Богданова
Автор: Генка богданова

На Ангел

Ти беше  вятърът немирен,
край мене разлюлял житата.
Аз, пролетният дъх ефирен,
заспал блажено сред цветята.

Ти - страстен като океана.
Аз, бистрата река пенлива.
Ти бе скала, до мен опряна.
А аз до теб - бреза  свенлива.

Ти бе горд като красив елен.
Аз –влюбена  сърничка нежна.
Орел бе ти, волен, устремен.
Аз, плаха гълъбица нежна.

И още е така след много дни и нощи,
ти – огън, аз – вода, един до друг сме още.
На ябълката  сладка двете половини,
земята благодатна и небето синьо,
пясъчните дюни, до тях вълните морски,
гъстите дъбрави и в тях цветята горски,
слънцето огряло пред облаците сиви –
че само като цяло ние сме щастливи!