кольори на укр. яз

Любонька
***
Смородина - чорна і чорна - земля,
І чорну п"є кавку матуся моя,
І крук - чорний-ч о р н и й, мов чорна смола,
А ще чорна кура у діда була'.

***
Червоні троянди на клумбі цвітуть,
В садку полуниці червоні ростуть,
Пори'чки - червоні, квасненькі на смак,
На грядці в городі - ч е р в о н и й буряк...

***
Абрикоси, апельсини, мандарини -
Всі о р а н ж е в и й  відтінок мають шкіри.
У народі кажуть, колір цей - р у д и й,
Модна лиска ходить в шубці ось такий.

***
Б л а к и т н и й - підсніжник
І небо - блакитне,
Якого шматочок на прапорі квітне...
І очі блакитні - в небесній оправі,
Блакитні дзвіночки - прикраса галявин...

***
В  р о ж е в и й  колір сво'ю мрію пофарбую,
Де у країні див рожевий слон існує.
Фламінго у рожеве пір"я одягло'ся.
Рожеве в ляльки іграшкової - волосся.

***
Баклажан - ф і о л е т о в и й  овоч,
В фіолетових гронах - бузок
І фіалка цвіте фіалко'во,
З фіолетових ни'ток - клубок...