кольори на укр. яз

Любонька
***
В лісі дуб росте крислатий,
Колір жолудів - б р у н а т и й.
Як цукерки для дітей,
Вони - ласощі свиней.

***
Сині хвилі - в синім морі
І волошок в полі - колір...
С и н і й  в мене є автобус
І до школи - синій глобус.

***
Жовте - цИплятко маленьке,
Жовте - сонячко тепленьке.
І кульбабка - жовта квітка,
Алича то - жовта сливка.
Ж о в т и й - колір довголіття
Та солом'яного віхтя...

***
На дворі трава - зелена
І зелений лист - у клена.
Колір жабки теж - з е л е н и й,
Як у крокодила Ґєни.

***
Білий взимку йде сніжок...
Б і л и й - котик мій Пушок.
Любить він смітанку білу,
Може з'їсти миску цІлу...