Улюблений оан

Игорь Степанович Шевчук
     Улюблений Іоан

                Владиці Любомирові Гузару
                присвячую

Чому Предтечу  мудреці не прийняли?
Він більшим був
за весь Єрусалим!!

Вони самі до нього
в ходаках ходили:
в с е  бачить слово
і сліпа — є сила!
в воду-ментал вповзали,
словом їх хрестив!
І виповзали
й спокушали підмостить:
Месія ти?
згоджуйсь:
можна в месії йти...

Велике серце! як тобі
у бре;хні йти?
Свій! — Свій своїм:
не рушив він закону...
червоні вояки
ще мов плащі червоні
сопли і примірялись в свояки!

Один такий!
Один з рубак, такий!
(Небесного Царя!)
                Та-а-кий!!
І черв’яки —
рожевії віки.
Народу віра у Івана —
блискавка й грім! це не якийсь...
Первосвященники й вурдалаки; —
геть мов погани, геть погани —
На тлі хрещаючої із Небес
                Руки!!
Свіжак!
Як — Честь!... то спробуй
хто дробити —
за віру у Івана можуть вбити,
Не дивлячись хто, на лице — який!
«Не знаємо, втечемо від Івана!»
«Все знаєм, але тільки без Івана».
І челядь п’яна.
От він — отакий.
З руки хрестив Христа!
Згорнуться ще — віки.

6.07.2013