Летняя жара

Матрёна Донченко -Дидок
Сонячне проміння  листя випікає
Від такої спеки пташка залітає,
Залітає в хату  остудити пір*я 
Навіть не боїться кота на подвір*ї

Спека угнітає не тільки пташину
Усе потерпає у літню годину.
Угнітає спека усе, що живе
От тільки бур*ян  ніщо не бере.

Та не варто думать тільки про сумне,
Хмарка набіжить і в мить усе мине.
Дощиком окропиться усе, що живе
І сумний наш настрій умить промайне