Яблука

Александр Пахнющий
                Пам'яті Ольги Трохимівни Ходаківської
Падають яблука — білі, духмяні, зернисті...
Гепають глухо в траву та шлапають об тік.
Падають яблука... Яблуня в білім намисті...
Оси з порепин беруть витікаючий сік...

Падають яблука... Вітер клопоче у листі,
грається сонцем, мережить на стінах вапно...
Призьба — наведена, шибочки з ранечку — чисті...
Падають яблука — кожного липня — давно...

Падають яблука — падають кожній дитині —
хтось підкидає під ноги, тамуючи за
кожним дитячим плечем у великій родині
погляд... Нема — забарилася десь господиня...
З білого яблука — ген витікає сльоза...

                15 липня 2017 р., 11:30(Мск)