Шепот дождя. Веселинка Стойкович

Софья Измайлова
Весь день
от зари до зари
я слушала
шепот дождя.
И всю тёмную ночь
я слушаю
шепот дождя.

И тише,
всё тише
слышен,
шепот дождя,
Слышен
всё тише
и тише.

Утро,
свеже и бело,
тебя он принес.

http://www.stihi.ru/2016/03/07/4673



Веселинка Стојковић

Шапат кише

Био је дан
И било је подне
Када сам слушала
Шапат кише
Било је вече
И била је ноћ
А ја сам слушала
Шапат кише

И тише
Све тише
Чуо се
Шапат кише
Чуо се
Све тише
И тише

Јутро
Свеже и бело
Тебе је донело

(Маргарете)