Храм старий новий

Игорь Степанович Шевчук
       Храм старий і новий

                Святому праведному Іоану Кронштадському – з радістю


Не забути, цього не забуть вам
І в веселому київськім торгові:
Бачу церкву я, церкву майбутнього –
Вона вигрібає в лікарні у моргові!..

Тут здешевили б сільський шифер,–
Ви пропекли б цю стелю,

Забувши всі президентства і шифри –
Зобачивши як і куди ви вселитесь...
(Куди вас з Києва вселять).

Параноїки часу,
ви в мені тільки й веселі...
Приспів: параноїки часу,ви в мені –
й часто веселі...

Запитайте у центрі хоч будь-кого:
За вбивць молитесь?
Відповідаю,
я бачу церкву майбутнього,
Вона молить за мертвих нині й далі.

Всі б навчились молитвам!
Згризли б сволок і стелю!! –
Якби замість мат-київ-битви –
Як я побачили: куди всіх вселять...

Так, піднять вам трохи стелю?
Значить, дружно:
Параноїки часу, люблю вас:
хоч нині веселі...

Любите свою машину?
Такі біля морга там хатки!
Корова –який газда: любите дружину??
Бога більш??? помогти в морг запхати?
Упевнені? Храм Івана Кронштадського...

У тако-о-ого Праведного!! –молитви поллються!!..
Підійнять, кажіть, стелю?7
Дружно всі:
параноїки революцій,
на Івана – моськи веселі...


На слона накидайтесь сьогодні!
На слонів – гавкать-гавкать, Сполучені
й Емірати!!!
А дивіться: ваші дітки – а якісь холодні:
В морг, чи як, випруть всіх помирати!?


Всіх – і всі, класно! кльово: весело
Підійнять планку й стелю?
З дітьми, всі: заспіваєм!! –
І? Хоч раз в Бозі веселі?..

Як ви могли подумать:
що не кажу правди,
тобто вас не люблю?

23.10.2007