Винегрет

Нюша Анисимова
Просто анекдот
"Вышыванка"
(суржик)

Давно нэ бачилыся з кумом мы Киндратом,
А тут... пид Новый рик його зустрив.
У гости звав його на радощах до хаты,
А вин... до рэсторану запросыв.

Я нэ люблю по рэсторанах тых ходыты,
Там тилькы гроши кыдае клиент.
Шо пыв, шо ив, всэ ж залышаешся нэ сытым,
От вдома... аж тройной эквивалэнт.

Горилкы вдома, хоч залыйся, скилькы хочешь...
Варэныкы в смэтани, холодэць
И борщ з пампушкамы, и сало, й огирочкы.
Йому ж... ходыть по рэсторанах нэ тэрпэць.

Я звык закусювать у зымку винэгрэтом.
От ив бы з вэчора його й до ранку.       
Отак як выйдэш  та от як рыгнэш на сниг ты.
Подывышся... нэначе вышыванка.
*****


13'10'13'10
13'10'13'10
13'10'13'10
13'11'13'11
хорей