Магiя -маленький друiд-

Валео Лученко
Найкращі друзі - дерева: верби, дуби, клени -
зелені та срібні влітку,
багряні в жовтні.
Вони пам'ятають тебе маленьким:
в'юнким, гнучким, розумним.
Вони проведуть тебе в Ірій.
Завжди мовчазні. Полохливі в бурю
Скриплять стовбурами, корінням пружать.
Найкраща дружба - любов мовчки
Дерева ніколи не зрадять,
навіть коли впадуть від сокири.

- Маленький мій друїде, не той тепер час аби побиватися за зрубаною черешнею.
- А коли за наю побиватися?
- Любиш ти ці риторичні питанки.
- Не те, що люблю. Просто не знаю, як реагувати. Вам шкода тварин.
Навіть іноді відмовляєтесь від біфштексів.
Але скошені квіти чи зрубані дерева вас не переймають.
Одним словом - вегани.
- Ай, давай не будемо.
- Добре. Ходімо в сад. Поспіли сливи та груші.
- Ходімо.

Скошена отава підсихає у валках
Петрові батоги лишились на межі
Із року в рік - одне і те ж,
коли за лісом не бачиш дерев...