Душа i розум

Ирина Грипич
Душа і розум - одвічні суперечки
Логічні висновки чи мальовничі мрії
Чому ж так серце рветься на шматочки?
Коли нема, навіть примарної, надії.

Ми відчуваємо завжди правдиво
Та іноді думки,мов зграя помилок,
Від розуму свого ховаємо ревниво,
Прагнення душі, закривши на замок.

Занадто не роздумуй над важливим
Живи,нехай тебе нічого не дивує,
Що розуму сприйняти неможливо,
Душа без допомоги все відчує...