Чупакабра

Игнат Меренков
Якби підвелися ми здолу,
У лісі б велике щось здохло.

Та замість ведмедя чи лося
Не здохло щось, а завелося.

Стрибками великими скаче
Подоба напівкенгуряча.

А ікла страшні, півметрові
Усіх залишають без крові.

Огидна потвора без шерсті,
А справа її — кролежерство.

Беззахисні котики й киці!
Прямує вампір до столиці.

Не здохне, назад не поверне.
Велике у лісі — безсмертне.

А може, це ми напівдикі
І очі у страху великі?

Іржавіє щастя підкова.
Приспала цей світ колискова.

Чудовиська родяться стрімко,
Бо розум приспав Сонько-Дрімко.

Де зброя — ломака чи швабра?
На Київ іде ЧУПАКАБРА!



Примітка: в основі вірша — сюжет СТБ 2009 року «Тваринний інстинкт: у пошуках чупакабри»