У вечiрньому парку

Анатолий Павленко
Вже  за  горою  сонечко  сховалось, 

Серпневий  день  нестримно  так  згасає, 
               
І  денна  спека  відступа  помалу, 
               
Людьми  парк  відпочинку  наповняє.


Зорю  черпа  берізка  у  долоні,

Щось  вітерцю  вдогін  шепоче  мило. 
               
Дзвіночки-квіти  з  клумб  зазивно  дзвонять, 

Щоб  поглядами  їх  нагородили.

      
Нічні  фіалки  розлили  парфуми, 

Вечірню  свіжість  ними  піддобряють.               
       
Лиш  літні  клени  в  віковій  задумі 

Ніч  темнокрилу  мовчки  зустрічають.