Бешкетники в три

Доктор Эф
Над рікою вітер дме
Він з водою гратиме
Залоскоче
А вода іскритиме
І комиш трощитиме
Під пісні дівочі.
Ще в них часу трохи є
Ніч можливість надає
До самого ранку
Поки сонечко руде
Добросерде, молоде
Зійде на Вільшанку.

Приспів:

Гей Синюха, гей ріка
Що від явору тіка
Поміж сині гори
Поміж хащі, та хати
Хай живуть собі світи
Ій наснилось море.
Сонце ллється на лани
Гонять вівці чабани
Пісеньки співають
Хоч ти море, хоч ріка
Хоч дружина їжака
Вельми співчувають.

Перед тим, як в воду впав
Вітер вербоньці тріпав
Довгі коси
Ці бешкетники вітри
Дуже бавитись майстри
Справжні ловеласи.
То погладять, то прижмуть
То до кісточок пройммуть
Кажуть  затихають,
Брехуни і віщуни
Коли тільки чабани
На гайді заграють.