96. Ще не вiддав свiтанок своi роси...

Игорь Ярин
  Ще не віддав світанок свої роси.
  Чи може спомин - надто річ проста?
  А в пам"яті моїй - дівочі коси
  і мною ті ціловані вуста.

  Хіба ж тепер те все забути личить
  і поклонитись тій-таки весні.
  А в пам"яті моїй - твоє обличчя
  та ще весняні загадкові сни.

  Чому все так? Чому тепер в останнє,
  чи може те привиділось мені -
  і та пожежа, і палке прощання
  там восени? Чи може навесні?

  Усе змішалось з жовтим палим листям.
  Воно, як завше, ластиться до ніг.
  Та мною те обіцяне намисто
  тобі, тепер чужій, щасливій жінці
  хотів подарувати. Та не встиг.
 
  Пробач.