Доня мая, донечка... C нотами. 2 варианта

Светлана Саванкова
 Божа! Лiтасцiвым будзь…




Доня  мая, донечка...,
Дачушачка   любая…
Як прыгожы вочанькi
У цябе, галубанька.

Заплятаю я дачцэ
Пухнятыя косы,
Прашу, божанька, цябе
Аб шчаслiвым лёсе.

Божа! Лiтасцiвым будзь,
Добрым будзь i шчыры,
Святла, людскага цяпла
Дай дачушцы мiлай.


Як пяшчотны ручанькi
Невялiчкi, ласкавы,
Шаукавыя кучары,--
Ты - прынцэса казачна.

Божа! Пашкадуй дзiтя,
Як шкадуе мацi.
Памажы ёй лёс знайцi,
Щасце атрымацi.


Русский вариант.


Доня  моя, донечка...,
Господом хранимая,
Как пригожи оченьки
У тебя, любимая.

Очи моей доченьки
Словно две оливы,
Прошу, боженька, тебя
Ей  судьбы счастливой.

Боже! Милостивым будь,-
Я всегда просила,-
Света, щедрого тепла
Дай дочурке милой.

Пусть судьба её хранит
Пощадит, помилует,
Пусть сокровище моё
Вырастёт счастливою.

Боже!  Пожалей её,
Так,как мать жалеет
Осчастливь дитя моё
Волею твоею.