обiцяла свiтло

Дениза Глезина
Дерев'яні люди дивляться в мої вікна.
Я обіцяла їм світло. Багато світла.
Хотіла лише дарувати їм квіти -
Ніхто з них потім не побачив літа,
Хотіла дати їм спокій –
Робила з них попіл
Одним лише дотиком.
Не прикидайся соняшником.
Відвертайся, повертайся до дому.
Тобі не треба знати мою мову,
Щоб зрозуміти, не буде тут ладу,
Ти шукав Сонце, а знайшов лампаду.