Вяселле 2

Юры Шышко
Адбылося,
 -Я сапраўдная нявеста!
Ножкі тонкіе… - Вэлюм *
«Палавінка» шэпаціць.
-  Дачакаўся  – я твая!
І бялізна, і парфум

Ўсё змянілась незваротна
Тычка  - што было - забыць -
МаладОсцю ажаніся,
Калі розуму нічуць

Всё ўладкуецца - зрасцецца . .
Трэба ладзіцца  ў жыцці ,
Калі  радасць свежанінай  .
Калі маладосць палёгкай ,
Усё расце - няма  супынку ,
Прарастае у часцінку.

Часткі дзве у аб’яднанні–
 Целый розум – Шлюбам  шыты.
Вам  Жыццё ў падарунак
Безсмяротнасцю прыбіты 

Як ні глянь - каханне вечна

І апошніе сто год -
Неспакойна мне спалося :
- Скончылась маё веселiе ,
Бо  Вяселле  адбылося ..

* фата ( бел. )