Магiя -Гра Елементiв-

Валео Лученко
Кухлик кави з молоком,
дрібочка кориці,
киця моститься в колінах,
а тобі не спиться:
думка думку доганяє,
мозок грається в квача.
Місяць, ніби м'яч,
піднімається над лісом,
кажани зашаруділи під високим дахом
пурхнули у дучку, тільки смуга пролягла.
Отака от штучка - жити тут, на дачі,
у покинутім селі
по той бік Дунаю...
Випий кави з коньяком
чи горілки з чаєм.
Зосередься на ногах, потім на маківці,
дихай ніби немовля,
не журись козаче...

У діжі підходить тісто
У макітрі треться мак
Піч натоплена нівроку
Будуть струдлі та коржі.
Так?
Хто там, хто там у свічаді?
Чорнокнижник чи відьмак?
Воїн чи алхімік?
Перетертий мак із цукром,
ніби молоко.
У кватирку б'ється жук_золотаві_крила
То, напевне добрий знак,
що б не говорили, не писали, не рекли.
Так?

- Так, звісно, маєш рацію: яйце - дуже потужний символ
  і є ключем до багатьох таїн, якщо розум не скутий.
- Варене чи сире?
- Ага, дуже дотепно.
- Я не жартую.
- І я також. Сире, заморожене, варене, розлите на сковороду. Пусте і запліднене.
  У всіх формах.
- Це такий коан?
- Ні. Дао.

Медитація. Роздуми. Гра.
Серце і мозок.
Переливання елементів.
Трансформація. Трансмутація.
Транс.
Проливання пустого в порожнє.
Повіки важкі та теплі.
Пучки, як спілі вишні.
Холодне чоло та тім'я.
Стовп золотого світла
сочиться через маківку
в нічне небо.
- Куди саме?
- Дасться знати.