Ма хила лай

Магомед Тамбиев
Шоай аьлах йола уйлаш яцар цар во
Цох хlама аьннар вар моастагl мо
Дош духьал ца оалаш бахаргба тийна
Фу де боахка уж мукъболаш лийна?

Хьоарчамо цlезилг мо, чура буаш кхерамо
Дегl цар чlоагlа дале а кхера мо
Чудоала салг  дар  зовза
Бlаргаш чу хьажача могаргдар довза

Саг тlа воацаш lамабац лела
Азатлен когаметт хоржаргъяр къел
Мукъача нахах кхетац,царех уж бел
Цул тlехьагlа чу увта болх, бе еле бел

Лай хинна ваьхачуна,лай волаш валар
Сага вар воацаш,Дала хьо валар-кх
Къематден къахь ца йовза мегар
Ма хила лай ях хьога дегар.

(Тембенаькъан Мусай Мухьаммад 22 Мангал 2017 шу)