Не злiтай, пам яте, листом багряницею

Вера Бондаренко-Михайлова
Не злiтай, пам'яте, листом-багряницею,
І не сійся на очах моїх росяницею.
Не кучкуй в душі хмари дощові,
Не горни на душу думи снігові.

Не лякай мене ти своєю байдужістю.
Приховаю біль за показною мужністю.
Крил моїх не ламай забуттям-впертістю.
Поріднімося з тобою ми відвертістю.

Хто минуле забуває - це не прощається,
Бо життя в одвічне коло повертається.