Вот, что значит баба...

Николай Липов 2
        на украинском языке

Ось, що значить баба
З нашого села,
Чесна, не нахаба,
Рід свій підняла.

Бо без чоловіка,
Жаль, та він помер,
Троє діток - втіха,
Вже діди тепер.

Ферма і корова
І колгоспний лан,
То життя дорога
Жінка - капітан.

Праці не цуралась,
Бо за трьох могла,
З нею сперечалась,
Страх перемогла.

І дітей так вчила
Труднощі долати,
Поки є ще сила-
Нічого стогнати.

Скільки тобі років
Птаха накувала ?
«Поживу ще трохи,-
Бабуня сказала.-

Сотню не здолаю,
Але якось буде.
Старість подолаю,
Бо я вийшла в люди» !
             29.08.2017