И в кого ты удался?..

Николай Липов 2
на украинском языке

-"Ой тяжка робота
Картоплю копати.
-Треба дорогенький
Хист до праці мати.
Ну, пішли, онуко,
До столу, до хати
Будемо по черзі
Її смакувати."

Сіли біля столу,
Казана відкрили
І картоплю з салом
Собі положили .
Молочка ще кварту
З глечика налили
І усе це разом
З'їли і допили.

"-Ой, наївся, бабцю,
Піду відпочину
-І в кого ти вдався,
Якого батька, сину ?
-Не гадайте, бабо,
Вашого я роду,
А живу я в місті-
То ж в міську  породу !"