Ангелом бачити це треба ангелом...

Игорь Степанович Шевчук
* * *

                Назару і Лесі Романюкам
                вдячним серцем присвячую

Ангелом бачити —
це треба ангелом стати
Білі сосуди дерев —
їм до ранку стояти…


Білий лапатий
сніг сіється з неба
лапатий, —
Тепло у хаті.
Й тепло — де хата.


Бачить ягнятком —
то треба ягнятком ще стати
Лагідним-лагідним — і розчинитись
в Дитяті…
Сходять ангельськи білі сніжини!
Бог став людиною.

06.01.2016