озон сомса

Рахим Карим
Кўпдан буён ;озон сомса емадим, -
Онам пиширарди мазали ;илиб.
Ичига гўшт солиб, го; майиз чимдим,
Ташларди ;изиган мойга ботириб.

;овжираган сомса бир зумда шишиб,
;из;иш бўлиб сиртга ;ал;иб чи;арди.
Бир то;ора сомса бир зумда пишиб,
Устига о; кукун - ;анд сепиларди.

Пиширмай ;ўйдими бу кун оналар,
Бундай ;озон сомса бизлар томонда?
Тўйлар ўтмас эди, чак-чак, ;атлама,
;озон сомсаларсиз бизнинг замонда.