Святочны дзень

Юры Шышко
беларуская мова

Грукат, тупат, гоман, гвалт
Едуць коннікі у рад
Б'е салют, крычыць народ.
Весь у кружавах урад
Вышлі ўсе і стар, і млад
Падзівіцца на парад.

У бабэй блішчаць карАлі
Усё святочна, усё выточна
Усе цвярозы мужыкі
Дзеці шарыкі пускаюць
Міма цокаюць палкі

Свята, урачыстасць, рай
І плыве аднекуль удаль
Шар паветраны няхай.
Што-б не пэнкнуў, будзе жаль

Потым будзе і гарэлка,
Дзецям, усім, усім цукерка!
Ну а зараз радасць прэ
Бо гармату правязе
Тры кані ды тры кабылы
Шмат дзяржава мае сілы.