не наголошуй... на укр. яз

Любонька
Не наголошуй вкОтре, Осінь, докучливо не шепочи
Про мій тривалий стан самотній із тріпотінням уночІ,

Коли по шибах дощ колОтить, немовби цвяхи в душу б'є,
Страхіття мОститься навпроти і вільно дихать не дає.

Хоч зовні не здаюсь слабкОю, та сильною втомилась буть.
Сумую слізно за любов'ю, бо в ній - уся життєва суть!

То ж по-жіночому, як Діва, мене ти, Осінь, зрозумій,
Я без кохання - нещаслИва...навмисне холодом не вій.

Не плУтай у пожухлім листі до мЕне милому стежОк,
Сонце, в бурштиновім намисті, хай світить в кожен його крок...

Набридло мерзнуть під вітрАми без теплих, люблячих обійм!
Хочу, зростаючись руками, долати холоднечу зим...


05/09/17/