Гуйре ингушский язык

Магомед Тамбиев
Хьатlаера дошо гуйре
Догlаца йолалу са lуйре
Баьццара хиннар lажагlлуш
Зизаш матарауха, мlадлуш


Къоарзагlа йийрзай буни
Тхьовса кечлуш дуне
Ялат кхедаь лаьтт
Гурахь кlаьдденна латт


Хьалхара бутт ба моажол
Малх хьежа шийла,моажо
Цкъа хул йlайха,тlаккха шийла
Гlирс хоржаш ди дов хийла



Цунна тlехь боагlа тов
Цlи дlаяйра юсаш тов
Хоттаца ийнад гlаьнаш
Ерзан йийнай гаьнаш



Лайчил бутт ба кхоалагlа
Яргъя кхоноца ший доалах
Кlай денна латт лоамаш
Iан аргlа каста - хоамаш

(Тембенаькъан Мусай Мухьаммад 6. Моажол 2017)