Э. Дикинсон. 324. Some keep the Sabbath going to C

Ольга Денисова 2
324
Кто в церковь идёт по воскресным дням,
А я у себя остаюсь –
Я с певчим моим, боболинком, опять
На службу в наш сад тороплюсь –

Стихарь никакой мне не нужен – должна
Расправить лишь крылышки я –
И колокол тоже – не тише поет 
Малютка дьячок у меня.

Священник у нас самый лучший – сам Бог
И проповедь не томит –
Кто только на небе в рай попадет,
А мне на земле он  открыт.
1-5.09.2017



324
Some keep the Sabbath going to Church -
I keep it, staying at Home -
With a Bobolink for a Chorister -
And an Orchard, for a Dome –

Some keep the Sabbath in Surplice -
I, just wear my Wings -
And instead of tolling the Bell, for Church,
Our little Sexton - sings.

God preaches, a noted Clergyman -
And the sermon is never long,
So instead of getting to Heaven, at last -
I'm going, all along.