Что ты чувствуешь, мама. Мирослав Б. Душанич

Софья Измайлова
Что ты чувствуешь, мама,
снег придавил наше дыхание
украл слова ходит бесшумно
и ни одна тропинка не ведёт к тебе
и ни одна тропинка не ведёт от тебя

Крокусы цветут, мама,
между губ твоих
скажи им если мне не можешь
шепни им
что ты чувствуешь

http://www.stihi.ru/2017/09/08/402

Мирослав Б. Душанић
***

осјећаш ли мајко
снијег притиска наше дисање
покрао ријечи и хода бешумно
ни један траг не води ка теби
ни један траг не води од тебе

шафрани цвјетају мајко
између твојих усана
кажи њима ако мени не можеш
шапни им
како се осјећаш